Cipők azoknak, akik a lábuktól kezdenek öltözködni

charlotte-olympia-fall-2016-shoes-miss-universe.jpg

Mindenkinek megvan a kedvenc ruhadarabja vagy kiegészítője. Sok hölgy gyűjti a táskákat, sálakat, és cipőrajongókból is akad szép számmal.

Aki először a lábbelijét választja ki, utána az outfitje többi részét hozzá találja ki, az a Charlotte Olympia cipőkben megtalálhatja öltözéke legkarakteresebb darabjait.

Az Angliában élő brazil tervezőnő, Charlotte Dellal egész életében a kifutók világához közel élt, hiszen édesanyja és nővére egyaránt híres modellek voltak, míg bátyja egy galériát vezet, így a szépség mellett a művészetek is jellemezték a családot.

Nem csoda, hogy a londoni Cordwainers' iparművészeti főiskola elvégzése után rögtön Giambattista Vallinál és Ungaronál folytatódott a karrierje.

A Charlotte Olymipia márka első boltja 2010-ben nyit meg, amikor is a jellegzetes „pókhálós” cipők elsöprő sikert aratnak.

charlotte_olympia_shanghai04.jpg

A jellegzetes arany pókháló a cipői talpán, de a formákban is megjelenik, és a Charlotte’s web című mesekönyvre utal.

Mik jellemzik még ezeket az egészen különleges, szokványosnak semmiképpen nem mondható topánokat?

Minden új párnak nevet ad, és elnézve őket, valóban személyiségük van ezeknek a cipőknek.

charlotte-olympia-catch-of-the-day-pump.jpg

Olaszországban kizárólag kézzel készített egyedi darabok ők, nem csoda, hogy olyan sztárok rajonganak értük, mint Beyonce, Emma Watson vagy Kate Moss. A vörös szőnyegek igen kedvelt vendégei az általa tervezett cipők.

Charlotte rajong a ’40-es évekért, múzsája pedig a híres filmszínésznő, Rita Hayworth, akire megjelenésében is igyekszik hasonlítani.

Egyik védjegye a 2 inches, vagyis 5,08 cm-es vastagságú platform sarkak, hiszen javarészt magassarkúak találhatóak kollekcióiban. A leopárdmintát is előszeretettel és bátran használja.

A szakma elismertségét mutatja a 2011-es Év Kiegészítőtervezője díj a British Fashion Awardtól a To Die For kollekcióért, melyhez az ihletet Agatha Christie Nyaraló gyilkosok egyik női szereplőjétől vette. Elnézve a kampányfilmet nem csodálkozunk a díjazáson:

To Die For kampány

Inspirálta már őt a Veuve Clicquot pezsgő, melynél a cipők mellett clutchok tervezésével is kísérletezett, az anyaghasználat pedig egészen egyedire sikeredett: megjelenik benne a buborékokat jelképező rátétek mellett a parafa is. Tervezett már Barbie-nak, készített Kína inspirálta darabokat, csillagjegyeknek megfelelő Pandora díszekkel is készültek modellek.

veuve-clicquot-charlotte-olympia-capsule-collection-1.jpg

Charlotte azonban a divatos csöppségekre is gondolt, a kislányoknak készült kollekció egy-egy darabja 75 dollárról indul, ami tartalmazza a kifestőkönyv és a zsírkréta árát is, ami ajándékba jár hozzájuk a mesés lelkű tervezőnőtől.

www.shoebazaar.eu