A cipőtörténelem ikonikus darabjai

chanel-slingbacks.jpg

Fotó: www.newinspired.com

Kezdhetnénk a sort akár Hamupipőkével, vagy Dorothyval az Ózból, azonban a mesehősök legendás topánjait egy másik alkalomra tartogatjuk Nektek.

1. Christian Louboutin karrierjét köszönheti a Pigalle modelljének, melyet 17 évesen álmodott meg akkor még nem sejtve, hogy mérföldkővé válik a cipőtörténelemben. Ha azt mondjuk, tűzpiros talpak, valószínűleg minden cipőrajongó előtt felvillan egy kép…

christianlouboutin-pigalle-3080680_bk01_3_1200x1200_1477584725.jpg

Fotó: eu.christianlouboutin.com

Hát még ha hozzátesszük, hogy naponta kétezer párat adnak el ebből a Folies Bergère táncosnő által ihletett darabból.

2. Manolo Blahnik Hangisi magassarkúját Carrie Bradshaw tette igazán ismertté, hiszen ezt a cipellőt választotta „valami kéknek” az esküvőjére. Nos, Blahnik mester tehetségét mi sem vitatjuk, hiszen számtalan kitüntetés és díj kísérte már munkásságát, maximalizmusát mutatja az is, hogy a mai napig részt vesz cipői tervezésében és elkészítésében.

hangisi.jpgFotó: www.manoloblahnik.com

Itt pedig láthatjuk máig legsikeresebb tervezését a Hangisit, melyhez múzsái Bonaparte Napóleon, Jozefina és Pauline Bonaparte voltak.

3. Guccio Gucci, a Gucci divatház alapítója nyeregkészítőként kezdte pályafutását. Amire pedig igen korán rájött, hogy a lovaglás úri passzió, művelői pedig a divatot is nagyra értékelik, elképesztő összegeket szánva egy-egy nekik tetsző darabra.

A Gucci divatház egyik védjegyévé váló Horsebit cipőt már fia, Aldo dobta piacra 1953-ban, melyet az elején elhelyezett zabla díszítés tett emlékezetessé.

jordaan.jpg

Fotó: www.gucci.com

Később tovább csiszolgatva az eredeti Horsebitet született meg mindenki kedvence a Jordaan modell.

5. Valentino Rockstud modellje fiatal kora ellenére – 2010-ben adták ki – népszerűsége mindent elsöprő. Sikerének titka valószínűleg az, hogy remekül kombinálható bármilyen szettel, és mivel a szivárvány minden színében kapható, így nem csoda, hogy a hírességek gardróbjának egyik alaptartozéka.

rockstud.jpgFotó: www.mytheresa.com

Érdekesség a történetéből, hogy a Harper’s Bazaar a tíz legjobb befektetés közé sorolta, amelyet desginer darabok eladására vonatkozik. Így akinek van otthon egy eredeti Rockstud cipellője, az gazdagnak érezheti magát :)

6. A divat nagyasszonya 1957-ben dobta piacra slingback cipőjét. A két színű balerinacipő titka abban rejlett, hogy optikailag kisebbnek mutatja a lábat: a nude felsőrész nyújtja, a fekete orr rész pedig kisebbíti a lábfejet.

Az alacsony- és magassarkú változatban is kapható topánt Karl Lagerfeld értelmezte újra a 2015-ös tavaszi kollekciójának bemutatójához, ő ugyanis a Chanel divatház jelenlegi kreatív igazgatója.

Mostani összeállításunkban az elegáns lábbeliket vettük fókusz alá, noha a sportos cipellőket felsorakoztatva is találunk bőven legendákat.

Az itt felsorolt modellek ára ugyan a csillagos egekben jár, úgy gondoljuk, iránymutatásul szolgálnak, amikor gardróbunkat tervezzük. Az időtálló, minőségi darabokban hiszünk, ugyanis a divat állandóan változó világában így tudjuk megmutatni a saját stílusunk.

Ha elérhető áron szeretnél idptálló darabokhoz jutni, nézz szét nálunk: www.shoebazaar.eu