Színek és jelentésük

instagram4.jpg

Fotó: www.instagram.com/vices_official/

Amit a hölgyek mindenkinél jobban tudnak: a színek fontosabbak a hétköznapjainkban, mint azt elsőre gondolnánk. Befolyásolják a hangulatunkat, kommunikálnak rólunk, feltűnővé vagy láthatatlanná tehetnek, ezért nem árt, ha tudatosan használjuk őket.

Hogy ne legyen olyan egyszerű a dolgunk, a rajtunk lévő kiegészítők harmóniája is fontos szempont, így nem csoda, ha az ember lánya tanácstalanul áll reggelenként a tükör előtt.

Más a helyzet a divatmagazinok nagy gonddal összeállított szettjeivel, ahol szakértők hada figyel arra, nehogy elkövessenek egy divatbakit.

Mi most cipőfrontról közelítjük meg ezt a problémát, hiszen ez a nem is olyan apró részlet szerintünk a megjelenés alfája és omegája. 

Fehér

A fehér szín a tisztaság jelképe, mindenkinek jól áll, a nyári melegben pedig ő a legkellemesebb viselet. A fehér színt hordva biztosan komolyan vesznek majd minket, a másik nagy előnye pedig, hogy bármivel bátran kombinálhatjuk, biztosan jól választunk majd.

Tippünk: Válasszunk egy elegáns fehér magassarkúhoz színes és mintás darabot, a lényeg, hogy legyünk mértéktartóak!

simple-style-white-heels.jpg

Fotó: aelida.com

feher_gyongyos.jpg

Fekete

Az elegancia, a titokzatosság, a visszafogottság színe. Ugyanakkor komor és pár évvel biztosan idősebbnek látszunk tetőtől talpig feketébe burkolózva. Keveseknek áll jól, ezért válasszunk inkább mintásat feketéből, ezzel megőrizzük az alkalmiságát, de nem tűnünk túl keménynek sem.

Tippünk: Ha nagyon ragaszkodunk a feketéhez, de nem szeretnénk, hogy öregítsen, hordjunk ebből a színből kiegészítőket.

802319c27dffd4c6da5521ac03dbba6f--sweatpants-style-sweatpants-outfit.jpg

Fotó: Pinterest

8.jpg

Kék

A nyugalom, fegyelmezettség, bölcsesség, és őszinteség színe a kék. Nyáron különösen kedvelt szín, mivel hideg karakterű, illetve az ilyenkor mindenki által áhított vízpartra emlékeztet. Nagyon divatosak a visszafogottabb árnyalatok, mint a babakék, de az energikus és vibráló királykéket is ugyanúgy választhatjuk, ha stílusosak szeretnék lenni.

Tippünk: Ha kevés színt használunk, nem feltétlenül kell mindennek ugyanolyan árnyalatúnak lennie. A fontos csak az, hogy egymással harmonizáljanak.

blue-shoes-outfit.jpg

Fotó: glamradar.com

17361760_1264602580290543_6687249792226478957_n.jpg

Zöld

A zöldről mindenkinek a remény, az üde természet jut eszébe, hiszen ez szín harmonizál, derűs hangulatot teremt. A menta- és tengerzöld divatja már jó ideje tartja magát, és jó hírünk van a kedvelőiknek: a nyár elmaradhatatlan részei is maradnak ezek az árnyalatok.

Tippünk: Noha a zöld egy feltűnőbb szín, pasztell árnyalatai gyönyörűen kombinálhatók más pasztellekkel és egy-egy sötétebb színű ruhadarabbal.

2d5c3c98d3523ddce79af4c3803fe695--mint-green-shoes-topping.jpg

Fotó: Pinterest

menta_gyongyos.jpg

Sárga

A nap ragyogását és vidámságát juttatja eszünkbe a sárga szín. Tudni kell vele bánni, hiszen különböző bőrtónushoz különböző árnyalat áll jól és bizony könnyű melléfogni vele. Ha azonban a sárga szín viselésével szeretnénk még több boldogsághormonhoz jutni, ne hagyjuk ki ezen a nyáron.

Tippünk: Ha nem vagyunk elég bátrak, vagy nem előnyös számunkra az élénk napsárga, válasszunk a törtfehértől a vaníliáig terjedő skálából!

sarga.jpg

Fotó: Pinterest

sarga_gyongyos.jpg

Metál színek

Az ezüst, az arany és a rózsaarany minden évszakban és minden eseményhez megállják a helyüket, hiszen a korábbi alkalmi viseletből beszivárogtak a mindennapokba, egy kis eleganciát csempészve közéjük.

Tippünk: Nem kell szigorú szabályokat követnünk, ma már a metál színű lábbelik minden megjelenést ünnepibbé tesznek, így viseljük őket bátran!

14eeca97af781e0686db59e90cf67d25--silver-shoes-metallic-shoes.jpg

Fotó: Pinterest

krom.jpg

A listánk ugyan nem teljes, az idei nyár legnépszerűbb árnyalatai szerepelnek rajta. Ha bizonytalanok vagyunk a saját színtípusunkat illetően, akkor a kiegészítőkben éljük ki a rajongásunkat egy-egy árnyalattal! A divat évről évre változik, de a nyári szezon a színekben való tobzódásról híres, ne mondjunk le róla!

Megtetszettek a katalógusfotókon látható lábbelik? Megtalálod őket itt:

www.shoebazaar.eu