Találd meg az alkatodhoz illő cipőt!

601316.jpeg

Milyen lábakra vágyik mindenki: természetesen a kifutók gazella testű modelljeit irigyeljük, akik elképzelhetetlen arányokkal rendelkeznek, különös tekintettel a lábak hosszára.

Ha azonban minket nem ilyennel áldott meg a sors, akkor se keseredjünk el, lehetnek jó lábaink.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint megismerni az alkatunknak megfelelő öltözködési és cipő viselési szabályokat, ezzel a tudással felvértezve pedig biztos kézzel választhatunk majd a divat folyamatosan megújuló kínálatából.

Alacsony termethez magas sarok, ezt mindannyian megtanultuk már, ennél azonban árnyaltabb a kép, ahogy mi is sokszínűbbek vagyunk.

Az apró termetű hölgyeknek a légies tűsarkak mellett ajánlottak a platform talpak, emellett a nyitottabb topánok, a nagyobb szabad bőrfelület is nyúlánkabbnak mutat minket. A pántokkal a nyári szezon szandáljainál bánjunk csínján: keskeny boka szükségeltetik ugyanis a bokapántokhoz, és karcsú vádli is erősen ajánlott.

Akiknek kevésbé ajánlott a tűsarok: a molettebb hölgyek, esztétikai szempontok mellett a kis felületen elhelyezkedő nagy súly problémája ugyanis egészségügyi szempontból kerülendő.

pexels-photo-264606.jpeg

A telitalpú platform cipők jó alternatívát jelenthetnek mindkét csapatnak, azonban az alacsony lányok figyeljenek rá, hogy ne essenek túlzásba a magassággal, a talp vastagságával kapcsolatban, mert az ellenkező hatást érhetik el vele.

Az aduász lehet bármilyen testalkathoz a magassarkú platform cipő: kényelmesebb is tűsarkú társánál, hiszen a platform rész itt csökkenti a sarok magasságát, ugyanakkor bármilyen testalkatot szépen megnyújt.

Természetesen tudjuk, mindenki arra irigykedik, ami neki nincs, ezért a magas hölgyeknek is jelenthet problémát, mit viseljenek. A nőiesebb megjelenéshez a törpesarkúakat ajánljuk nekik, ami pont annyira elég, hogy a járást kecsesebbé, finomabbá tegye, mégsem kell lemondani közben a kényelemről.

És mi a helyzet a bokacsizmákkal, bakancsokkal, tehát azokkal a lábbelikkel, ami az alsó lábszárunkat optikailag „félbevágják”? Egy ceruza nadrággal bátran ajánlható a legtöbb alkatnak, a hosszú lábúaknak főként, azonban a szoknyával bánjunk óvatosan. Térdig vagy fölé érő szoknyát válasszunk hozzá, különben „elvágják” a lábunkat, ezáltal vastagíthatják a bokát, a vádlit

 pexels-photo-234790.jpeg

A lábfej szélessége is meghatározza, mit viseljünk, a széleset például szépen keskenyítik a hegyes orrú cipők. A kerek orrú balerinák azonban nem a legszerencsésebbek.

Aki keskeny, vékony lábujjakkal és bokával rendelkezik, annak viszont jó választás egy babacipő, illetve minden olyan darab, ami rásimul a lábra, ezáltal szépen érvényesülni tud a kecses lábforma.

Szerencsére a divat számtalan trendet kínál nekünk, így ha követni szeretnénk, biztosan tudunk olyan darabokat választani, amik jól fognak állni nekünk. Válogassunk bátran a különböző színekből, mintákból, díszítésekből, ettől leszünk egyediek, eredetiek, hiszen bármit is viselünk, a fontos az, hogy azonosak legyünk vele.

www.shoebazaar.eu