Cipők, amiknek a Te szekrényedben is ott a helyük

cats-love-shoes-15.jpg

Fotó: kittybloger.wordpress.com

Ahogy ruhákból is vannak alapdarabok (például egy farmer, ami mindig jól áll rajtad, vagy a bizonyos kis fekete), úgy cipőkből is vannak olyan modellek, amikkel felfegyverkezve semmilyen esemény nem ér váratlanul bennünket.

Noha mi nők hajlamosak vagyunk túlzásokba esni, és gyűjtőszenvedélyünknek hódolva lábbeli hegyeket felhalmozni, mégis vannak azok a klasszikus fazonok, amik nem mennek ki a divatból (legfeljebb újjászületnek kicsit), mindenkinek jól állnak, ezért nem hiányozhatnak egy stílusos gardróbból.

1. Körömcipő.

Szigorúan fekete, mely a vizsgáktól az állásinterjún át a partykig mindenhova elkísér. Milyet válasszunk? Mivel alapdarabról van szó, minőségit, így nem kell évente újat vennünk, egy bőrből készült, aprólékosan kidolgozott darab a megfelelő ápolással éveken át hű társunk lehet.

Ami létkérdés lehet még, a kényelem. Ez is dönt ugyanis arról, meddig lesz szekrényünk darabja a választott topán. Olyat keressünk, ami belül bőr, és párnázott, bélelt, így a járás a magas sarok ellenére is kényelmesen esik benne, még egész napi rohangálás során sem töri fel a lábunk.

Apropó sarok. Nem kötelező elem a 10 cm fölötti extrém tűsarok ehhez a modellhez, választhatunk bátran platform talpút vagy akár törpe sarkút is, ugyanúgy elegánsak leszünk benne.

korom.jpg

Fotó: www.theoutnet.com

2. Balerina

Nadrághoz és szoknyához, magasaknak és kényelmet kedvelő alacsonyaknak egyaránt kedvence lehet ez a cipőtípus, mely évek óta töretlenül tartja a népszerűségét, eredete pedig a balett táncosok spicc cipőihez nyúlik vissza. Szerencsére az utcai változata sokat finomodott, elsődleges szempont pedig – az eleganciája mellett – a kényelem lett.

Beszerezhetünk egyszínűt, de a Chanel féle nude-fekete is jó választás bármilyen alkalomhoz.

chanel-ballerinas-05.jpg

Fotó: www.haute-edition.com

3. Sneaker

Sportos napokra, rohangáláshoz, laza szabadtéri programokhoz, fesztiválokhoz. Mi sem bizonyítja jobban ezen cipők létjogosultságát, mint hogy egyik prominens képviselőjüknek, a Nike Air Maxnek március 26-án „Nemzetközi AirMax napot” is szenteltek.

Jellemzően sportolóknak készültek első körben, majd egy-egy réteg (gondoljunk csak a deszkás cipőkre) viselte őket. Mára már azonban minden jól felkészült gardróbnak alaptartozékai alacsony-, félmagas- vagy magasszárú modelljei, és nem csak a sportmárkák vonultatnak fel belőlük újabb és újabb kollekciókat.

A sneaker egyébként „settenkedőt” jelent, ami garantált, hogy nesztelen léptekre számíthatunk bennük.

b84c147df18275c830a5313244aaa807.jpg

Fotó: Pinterest

4. Lovaglócsizma

A lovaglócsizmák is kezdetben a funkcionális öltözetből szivárogtak át a mindennapi viseletbe. Közös jellemzőjük, hogy lapos sarkúak, térdig érnek, bőrből készülnek, sarkantyú pedig ma már a legritkább esetben díszíti őket.

Szoknyához, nadrághoz egyaránt viselhető, rövid lábú hölgyek azonban figyeljenek, hogy ne nyúljon a térd fölé.

Beszerezhetünk a lovas boltok kínálatából egy-egy drágább darabot, bár ha nem űzzük ezt a sportot, a fast fashion üzletek kínálatában is mindig találunk kevésbé horrorisztikus árú, de jó minőségűeket, melyek fő ismertetője, hogy strapabíróak. A fazonjuk miatt pedig örök darabok lesznek.

f54a4c03cbdac921c539b311506fc968.jpg

Fotó: Pinterest

5. Bokacsizma

Bevalljuk, itt nincs az a klasszikus fazon, ami nélkül nem élhetünk, illetve a stílusunk határozza meg, melyik lesz az. Ide tartoznak a négy évszakos motoros csizmák, amiket egy-egy nyári fesztiválra is bátran bevethetünk. De a magassarkú csodák is, amiket elegáns szettekhez viselünk leggyakrabban. Az utóbbi években terjedtek el az oldalt kivágott és gumival kiegészített darabok, amik letisztultságuk miatt sok öltözékhez passzolnak.

Tanácsunk talán annyi, hogy minél egyszerűbb, dísztelenebb, visszafogottabb színű modellt választunk, annál több outfittel tudjuk kombinálni. Persze nem állítjuk, hogy nem kell egy-egy feltűnő darab, amit a mindennapokra nem is, de különleges alkalmakra bevethetünk :)

www.shoebazaar.eu