Milyen cipőben menjek esküvőre?

lot-of-hot-shoes.jpeg

Fotó: www.weddingcollectibles.com

Noha a kérdést megközelíthetnénk az ara oldaláról is, azonban úgy gondoljuk, a násznépnek sem árt egy kis gyorstalpaló, ha cipőválasztásra kerül a sor.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a klasszikusan elegáns modellekkel nem foghatunk mellé, ezeket később más ünnepi eseményen is bevethetjük, ezért érdemes befektetni egy jobb minőségűbe. Ezek a cipők emellett szinte bármilyen típusú ruhához jól állnak, így arra is kevesebb gondunk lesz, hogy összeillik-e a választott ruhánk a topánunkkal.

borito_magassarku.jpg

A következő kérdés, hogy hol lesz az esküvő? Házasságkötő teremben vagy szabadtéren? Egy extrém magas tűsarkú jó választás egy városi környezetben, azonban egy laza füves területen már kevésbé. Arról nem is beszélve, hogy a hangulatához is kevésbé illik.

Gondoljuk végig azt is, hogy hosszú, földig érő ruhában vagy inkább egy miniben érkezünk a nagy eseményre, ez segít eldönteni, hogy „megengedhetünk-e magunknak” egy lapos cipőt. Ha a ruhánk hosszából adódóan úgyis takarja a lábunkat, nyugodtan választhatunk törpetűsarkú vagy lapos talpú elegánsabb cipők közül.

14b129fd6b29b70ae786050052c61440.jpg

Fotó: Pinterest

Ha azonban mini vagy midi ruhát választunk, érdemes kihasználnunk a magassarkú nyújtotta előnyöket.

Hogyha most állunk a választás előtt, a kényelem is legyen szempontunk, hiszen szépen formálja a lábat egy tűsarkú, de a hajnalig tartó tánc végén már biztosan inkább mezítláb ropnánk majd. Ha magassarkú, akkor legyen 5 cm vagy az alatti, ami optikailag nyújtaja a lábat, és széppé teszi a tartást, ugyanakkor mégsem kell egyensúlyoznunk benne a nagy napon. Ha magasabbnak szeretnénk tűnni, akkor pedig a platform cipőkkel tudunk csalni, melyeknél a teljes talp emelve van, így a gyakorlatlanok is tudnak járni benne.

Érdemes a próbát délutánra időzíteni, ilyenkor főleg a kánikulában duzzadtabb a lábunk, járkáljunk benne hosszabban, hogy meggyőződjünk róla, valóban kényelmes-e.

A széles lábfejűek táborát erősítjük? Ez esetben egy számmal nagyobb lábbelit válasszunk, mint a tényleges méretünk, amiben egy talpbetéttel csökkenthetjük a csónakázás kockázatát.

feher_gyongyos_1.jpg

A választottunkat ne a nagy nap előtt vessük be először. Hálásak leszünk magunknak, ha időnként felvesszük egy-egy órára otthon, járkálunk benne, bejáratjuk. Végső soron, ha nagyon melléfogtunk, még tudunk segíteni különböző házi praktikákkal, esetleg újat választani.

Egyébként is érdemes előrelátóaknak lennünk, és ragtapasz-csomaggal készülni, hiszen a házasságkötő teremtől a lagziig bizony hosszú idő telik el. Váltócipőről is gondoskodjunk, lehet az egy régebbi darab is, ha szép igényes és illik az alkalomhoz.

A megjelenés tekintetében ma már egyre kevesebb a megkötés, szárnyalhat a fantázia. Természetesen a gyöngyök, strasszok, masnik, és virágok bármikor bevethetőek, a fontos csak annyi, hogy ugyanez a minta vagy díszítés a ruhánkon és többi kiegészítőnkön is visszaköszönjön.

novias-con-color-4.jpg

Fotó: allforfashiondesign.com

Ugyanez igaz a színekre is: nem kell ma már az arának sem szigorúan a fehér árnyalataiban gondolkodnia, választhat akár egészen élénk színű cipőt. Ha például a csokorban, az esküvői ruha díszében és a vőlegény díszzsebkendőjén is visszaköszön ugyanaz az árnyalat, garantáltan egyedi és stílusos lesz a megjelenésünk.

Még keresed az igazit? Találd meg itt:

www.shoebazaar.eu